Janne Robberstad

Janne Robberstad jobbar fulltid freelance som kunstnar og teater-designer i eige firma Spøt & Spindel. Nedanfor er ein link til bloggen min, for inspirasjon.Blogroll

Search
Hit Counter
Hit Counters« | Home | »

Far, far away

By Janne | June 25, 2013

“Far, far away” er namnet på Kristine Nilsen Omas nye dans/teater/performance forestilling. Det er ein personleg historie om korleis det er å veksa opp med ein narkoman far.

_MG_9279

Historien hennar er så viktig, og bør sjåast av lærarar, sosialarbeidarar, politi, fengselsvesen… alle som arbeider med folk, egentleg. Dette er 50 minuttar fylt av sorg og glede, av fortviling og håp, mykje håp.

_MG_9282

Ho har med seg Øyvind Hegg Lunde, ein fantastisk percusjonist! Hans musikalitet gjev ekstra djubde til opplevinga. Om det nokon gong var eit einmannsorkester… her er han!

_MG_9288

Eg er så glad for å vera på laget til Kristine som scenograf! (kostyme og kulisser) Denne oppgåva er sjeldan. Vanlegvis har eit svartmalt rom med ei scene. Denne gongen, er det eit stort kvitmalt rom. Publikum er i eit hjørne, og resten av rommet blir brukt som scene. Ei kjekk utfordring! Eg laga fire store, pixelerte close-up bilete av Kristine sine auge og monterte forran vindaugene. I skråtaket over dei har eg malt rett på veggen med raud maling, fakta om narkotika og overdosar i Bergen. Rommet er vanlegvis ein dansesal, så to av veggane er dekka av speil; dei lot me vera som dei var, men fjerna bommane. På golvet er eit stort, raudt teppe, klypt i fasong. Mot slutten av forestillinga tar Kristine deler av teppet med seg og bruker det til å laga seg eit nytt “rom” , flytta eitt bilde og opna eit vindauge for å sleppa inn frisk luft. _MG_9289

(Alle bileta er tatt under prøving, så lyset var litt annleis under forestillinga)

faraway-plakat

Topics: Kostymedesign, scenografi | No Comments »

Comments