Janne Robberstad

Janne Robberstad jobbar fulltid freelance som kunstnar og teater-designer i eige firma Spøt & Spindel. Nedanfor er ein link til bloggen min, for inspirasjon.Blogroll

Search
Hit Counter
Hit Counters« | Home | »

Skandi Bergen 3

By Janne | October 29, 2013

Skandi Bergen er DOF sit tredje skip med dette navnet, og det tredje skipet med dette navnet eg lagar kunst til. Nedanfor ser du to bilete. Ein lang historie, men den korte versjonen er at eigarane solgte skipet før kunsten var komen ombord, og den vart overført til neste skip. Dei to bileta nedanfor var snike ombord av folk som jobba på verftet utan at eg visste det. Og når skipet fyrst har forlatt havna, er det litt vanskeleg å få ein 3 meter lang blåkval på land igjen!

IMG_1893[1]

Kvalen er tre meter lang, bilete er trykt på hard plast og skoren i fasong. Du kan lesa eit utdrag frå Kyoto-avtalen om klimapolitikk trykt på kroppen. Originalt var dette bilete tenkt for eit konferanserom, men no heng det i ein gang i nærheten av opphaldsromma.

20131028_222043

Det andre bilete vart laga for kinoen. Kapteinen ville ha eit panoramabilete av Bergen-by-night, og sidan rommet var ein kino, fekk det fasong som ein filmrull. Bilete heng no i eit konferanserom.

Eit stort og flott skip, med mange nakne veggar. Dei nye eigarane er frå Kina, og eg håpar at dei fyller veggane med kunst frå kinesiske kunstnarar. Det er ein fin tanke å dela veggplass med andre internasjonale kunstnarar 🙂

Topics: Biletkunst | No Comments »

Comments